Etusivu Maailma Ohjeet Liity Yhteys

Ohjeet

Yleinen

Chatissä pelaaminen tapahtuu online-tilassa molempien pelaajien ollessa paikalla. Yksi peli aloitetaan ja lopetetaan saman istunnon aikana. Ennen kuin poistuu itse paikalta, täytyy peli lopettaa tai ohjata hahmonsa pois muiden seurasta. Jos pelissä on menossa tilanne, jota ei voi lopettaa sormia napsauttamalla tai ohjaamalla hahmoa pois, voi pelin jättää takaumaksi. Takauma tarkoittaa sitä, että peli pelataan loppuun sovittuna ajankohtana.

➟ Toisen hahmoa ei saa ohjailla missään tilanteessa.
➟ Olisi hyvä, jos rooliviestit olisivat vähintään 100 sanaa pitkiä.
➟ Chatissä on noin tuhannen merkin merkkiraja, mikä tarkoittaa sitä, että joskus rooliviestit täytyy pätkiä pariin viestiin.
➟ Rooli kirjoitetaan hän- tai minä-kertojassa, kirjakielellä ja menneessä aikamuodossa.
➟ Tapahtumia ja suhteita ei koskaan suunnitella etukäteen. Kaiken täytyy tapahtua pelissä!
➟ Menossa oleviin peleihin voi osallistua kysymättä lupaa täysin vapaasti. Hahmosi voi myös esimerkiksi salakuunnella muita.

Sanasto

Takauma – Takauma on kesken jäänyt peli, joka pelataan loppuun pelaajien sopimana ajankohtana. Kun pelataan takaumaa, laitetaan hahmon nimen perään //TAKAUMA.
Autohittaus – Autohittaus tarkoittaa toisen hahmon ohjailemista. Tämä on täysin kiellettyä!
Metapelaus – Metapelaus tarkoittaa sitä, että hahmosi tietää asioita, joita sille ei ole kerrottu. Tämä on kiellettyä tietyissä tilanteissa. Hahmosi ei voi tietää muiden ajatuksia, suunnitelmia tai tapahtumia etukäteen, mutta se voi tietää esimerkiksi paikkojen nimet.
Munchaus – Munchaus tarkoittaa sitä, että hahmosi on paras ja ylivoimainen. Munchaamista on myös se, jos hahmosi on kaunein, komein, nopein, voimakkain jne. Tämä on täysin kiellettyä!
Teleporttaaminen – Teleporttaaminen on sitä, kun hahmosi on ensin paikassa A ja yhtäkkiä paikassa B. Sinun täytyy kirjoittaa siitä, kun hahmosi siirtyy paikasta toiseen.
Jakautuminen – Jakautuminen on sitä, kun hahmosi on kahdessa paikassa samaan aikaan. Tämä on täysin kiellettyä, paitsi jos hahmollasi on takauma ja pelaat sitä samaan aikaan kun pelaat uutta peliä. Tällöin takauma on tapahtunut aina ensin!

Pelimerkit

Rooliviesti tulee aina tähtimerkkien (*) sisään. Sitä ennen mainitaan hahmon nimi lihavoituna, eli [b] ja [/b] tagien välissä. Puheet tulee aina tähtimerkkien sisään kursivoituna, eli [i] ja [/i] tagien välissä. Hahmon ajatukset on hyvä piilottaa tekstiin, mutta jos tämä tuntuu vaikealta, laita ajatukset risuaitojen (#) väliin kursivoituna.
Roolissa täytyy mainita ainakin paikka, missä hahmosi on ja mitä se tekee. Jos hahmollasi on esimerkiksi vertavuotavia haavoja tai muuta huomiota herättävää ulkonäössä, mainitse siitäkin. Ilmoita roolisi lopussa, jos hahmosi saapuu muiden seuraan!

Esimerkkejä

Jokaisella pelaajalla on oma tyylinsä kirjoittaa. On lyhyitä, pitkiä, paljon kuvailua sisältäviä ja paljon tapahtumia sisältäviä rooleja. Roolin ei tarvitse olla pitkä ollakseen hyvä! Kaikki on täysin sisällöstä kiinni.

Koodit näyttävät tältä, ennen kuin lähetät roolin

[b]Aya[/b] *Muori ehti vain hörpätä teetänsä, kun pesäjuurakon suuaukolta pilkisti valkea pää kohteliaan olemuksen kera.* [i]Oh, hyvää päivää nuorukainen. Tulkaa toki peremmälle, ettette palellu! [/i]*Aya kehotti hymyillen ja laski teekuppinsa maahan.* [i]Voi kiitos kovin.. Ottakaa toki tekin, tätä riittää.[/i] *Muori hymyili ja vastausta odottamatta nosti teekulhonsa tulen yltä sammallaput tassujaan suojaten. Varoen hän kaatoi toiseen puukuppiin lämmintä teetä ojentaen lopulta kupin vieraalle.* [i]Kamomillaa. [/i]*Vanhus kertoi, minkä jälkeen hörppäsi jälleen omasta kupistaan.* [i]Mikä on nimenne ja mikä ajoi teidät matalaan majaani? Nimeni on Aya. *Aya kysyi rauhallisesti hymyillen ja vilkaisi toisen kaulassa roikkuvaa metallikoteloa, muttei kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Valkoturkkinen varmasti kertoisi itse, mikäli kokisi sen tarpeelliseksi.*

Tältä roolisi näyttää, kun lähetät sen chattiin

Cildor Rautamieli *Anduelin tuorein jäsen haukotteli makeasti maaten Valovaahteran juurakossa. Häntä väsytti jostain syystä kovasti, muttei hän ollut vielä saanut tehdyksi mitään, joten hän vääntäytyi ylös. Turkkinsa ravistettuaan kolli etsi luolaston uloskäynnin, mutta huomatessaan ulkona pauhaavan kaatosateen, hän kääntyi kannoillaan. Uloshan hän ei menisi tällä säällä! Cildor päätti kauhean sään takia vähän tutkia luolastoa ja kenties tutustua muihin samaan joukkoon kuuluviin kissoihin. Noviisi vilkuili hetken ympärilleen, kunnes äkkäsi hiirtä päättäväisesti tutkivan valkoturkin.* Oh, hei! Kuulut ilmeisesti Andueliin? Olen Cildor… *Harmaaturkki astui lähemmäs naarasta ja tunnisti tuon oitis. Tuo valkoturkki oli ollut mutalammella katselemassa Cildorin velipojan ruumista. Tuo oli murhaaja.*.. Sinä. *Sylkäisi Cildor niskavillojen noustessa pystyyn ja ilmeen vääntyessä syvään vihaan ja inhoon. Vaaleanvihreistä silmistä paistoi vain raivo kollikissan kumartuessa ja sähistessä kovaäänisesti naaraskissalle. Vaikka joku Cildorille jotain sanoisikin, ei hän kuuntelisi, vaan pyrki syöksymään salamannopeasti toisen kimppuun. Entinen aroklaanilainen pyrki iskemään hampaansa murhaajan kurkkuun ja kynsillään mahdollisesti raapimaan tuon selkää taikka kylkiä.* Tapoit veljeni… Saasta! *Cildor sylkisi sanat suustaan kuin hullu mahdollisesti toista siinä raadellessaan…* LAVINA
Ethän kopioi mitään sivuiltamme!
Koodaus, kuvat © Unihalvaus
Sivutila © palstani.com
Pelin nimi © Prime
Taustakuva © Subtle Patterns