Etusivu Maailma Ohjeet Liity Yhteys

Ohjeet

Yleinen

Chatissä pelaaminen tapahtuu online-tilassa molempien pelaajien ollessa paikalla. Yksi peli aloitetaan ja lopetetaan saman istunnon aikana. Ennen kuin poistuu itse paikalta, täytyy peli lopettaa tai ohjata hahmonsa pois muiden seurasta. Jos pelissä on menossa tilanne, jota ei voi lopettaa sormia napsauttamalla tai ohjaamalla hahmoa pois, voi pelin jättää takaumaksi. Takauma tarkoittaa sitä, että peli pelataan loppuun sovittuna ajankohtana.

➟ Toisen hahmoa ei saa ohjailla missään tilanteessa.
➟ Olisi hyvä, jos rooliviestit olisivat vähintään 100 sanaa pitkiä.
➟ Chatissä on noin tuhannen merkin merkkiraja, mikä tarkoittaa sitä, että joskus rooliviestit täytyy pätkiä pariin viestiin.
➟ Rooli kirjoitetaan hän- tai minä-kertojassa, kirjakielellä ja menneessä aikamuodossa.
➟ Tapahtumia ja suhteita ei koskaan suunnitella etukäteen. Kaiken täytyy tapahtua pelissä!
➟ Menossa oleviin peleihin voi osallistua kysymättä lupaa täysin vapaasti. Hahmosi voi myös esimerkiksi salakuunnella muita.

Sanasto

Takauma – Takauma on kesken jäänyt peli, joka pelataan loppuun pelaajien sopimana ajankohtana. Kun pelataan takaumaa, laitetaan hahmon nimen perään //TAKAUMA.
Autohittaus – Autohittaus tarkoittaa toisen hahmon ohjailemista. Tämä on täysin kiellettyä!
Metapelaus – Metapelaus tarkoittaa sitä, että hahmosi tietää asioita, joita sille ei ole kerrottu. Tämä on kiellettyä tietyissä tilanteissa. Hahmosi ei voi tietää muiden ajatuksia, suunnitelmia tai tapahtumia etukäteen, mutta se voi tietää esimerkiksi paikkojen nimet.
Munchaus – Munchaus tarkoittaa sitä, että hahmosi on paras ja ylivoimainen. Munchaamista on myös se, jos hahmosi on kaunein, komein, nopein, voimakkain jne. Tämä on täysin kiellettyä!
Teleporttaaminen – Teleporttaaminen on sitä, kun hahmosi on ensin paikassa A ja yhtäkkiä paikassa B. Sinun täytyy kirjoittaa siitä, kun hahmosi siirtyy paikasta toiseen.
Jakautuminen – Jakautuminen on sitä, kun hahmosi on kahdessa paikassa samaan aikaan. Tämä on täysin kiellettyä, paitsi jos hahmollasi on takauma ja pelaat sitä samaan aikaan kun pelaat uutta peliä. Tällöin takauma on tapahtunut aina ensin!

Pelimerkit

Rooliviesti tulee aina tähtimerkkien (*) sisään. Sitä ennen mainitaan hahmon nimi lihavoituna, eli [b] ja [/b] tagien välissä. Puheet tulee aina tähtimerkkien sisään kursivoituna, eli [i] ja [/i] tagien välissä. Hahmon ajatukset on hyvä piilottaa tekstiin, mutta jos tämä tuntuu vaikealta, laita ajatukset risuaitojen (#) väliin kursivoituna.
Roolissa täytyy mainita ainakin paikka, missä hahmosi on ja mitä se tekee. Jos hahmollasi on esimerkiksi vertavuotavia haavoja tai muuta huomiota herättävää ulkonäössä, mainitse siitäkin. Ilmoita roolisi lopussa, jos hahmosi saapuu muiden seuraan!

Esimerkkejä

Jokaisella pelaajalla on oma tyylinsä kirjoittaa. On lyhyitä, pitkiä, paljon kuvailua sisältäviä ja paljon tapahtumia sisältäviä rooleja. Roolin ei tarvitse olla pitkä ollakseen hyvä! Kaikki on täysin sisällöstä kiinni.

Koodit näyttävät tältä, ennen kuin lähetät roolin

[b]Sähköpentu[/b] *Kellertävä karvakasa kompuroi alas Huomensäteen pesältä ja kääntyi irrottamaan siitä sammalpallon. Hymyillen hän heitti sen pesän hämärään nurkkaan ja laskeutui kömpelöön vaanimisasentoon. Hänestä tulisi pian oppilas! Sitten hän olisi vahva ja mahtava, eikä kukaan uskaltaisi vastustaa häntä! Ei edes Myrskytähti!!… Toisaalta, miksi oman klaanin päällikön pitäisi vastustaa häntä? No jaa. Sähköpentu pyöräytti silmiään yhä leveästi hymyillen, heilutti takapäätään ilmassa ja ponnisti naurua säästelemättä sammalpallon päälle.* [i]Minä sain sen![/i] *Jo lähes oppilaan kokoinen kissa huusi innoissaan, mutta tajusi pian hiljetä, sillä muut varmaankin olivat päiväunilla. Jassoo. Leiriaukiolta kyllä kuului puhetta ja muuta. Ehkä hän voisi mennä sinne…*

Tältä roolisi näyttää, kun lähetät sen chattiin

Ruokoviiksi *Kellertävä kolli katsoi hetken Aavamerta ja pudisti sitten päätään tuon toteamalle. Soturi asteli ulos leiristä ja otti luonnollisesti partion johdon lavoilleen, vaikka alun perin Räntäsade oli käskenyt Aavameren siihen hommaan. Kai. Valkoharmaa naaras vaikutti kuitenkin melko kykenemättömältä siihen hommaan, eikä Ruokoviiksi uskonut, että naaras ottaisi nokkiinsa Ruokoviiksen viedessä johtopaikan häneltä.* Jonnekin Suoklaaniin? *Raidallinen naurahti.* Sinne siis. *Kellertävä hymyili myötätuntoisesti toiselle, vaikkei ollutkaan samaa mieltä hänen kanssaan.* Vastahan niitä kettujakin oli reviirillä! *Ruokoviiksi muistutti väliin eilisestä.* No mutta, ei partiointi niin paha asia ole. Partioidessa voi hyvin tutustua klaanilaisiinsa ja reviiriinsä, enkä usko, että tämä eroaa niin paljon sinun lenkeistäsi. Ja kyllä aina välillä sattuu ja tapahtuu! *Ruokoviiksi selitti ja huomasi, että taivaalta alkoi pikkuhiljaa laskeutua lumihiutaleita.* Mitä jos kiristettäisiin tahtia, ennen kuin lumisade yltyy pyryksi? *Ruokoviiksi kysyi ja nosti kävelytahtiaan.*
Ethän kopioi mitään sivuiltamme!
Koodaus, kuvat © Unihalvaus
Sivutila © palstani.com
Pelin nimi © Prime
Taustakuva © Subtle Patterns